28 november 2020

En tidning på kristen grundDebatt

Vi är många som är svikna av politikerna

I en intervju i Dagen (14/7) går Hans Eklind emot kristna som menar att vi utifrån Bibeln kan säga att vi måste ha en generös flykting­politik.

Givetvis ger Bibeln ingen detaljstyrning för hur vi i dag ska bygga upp vårt mottagande av flyktingar. Det finns dock väldigt många bibelställen om att vi måste värna om andra människor och inte stänga vår dörr för nödlidande. Jag upplever att kristna i alla tider har försökt sätta in bibelställen i sin egen tid och också försökt att handla därefter.

Hans Eklind talar också om att han ofta träffar på kristna som inte vågar bekänna sin strama syn på migrationspolitik. Enligt honom är de livrädda för oss andra kristna. Är vi så farliga? Jag och många av mina vänner är livrädda för att de som vi lärt oss älska som våra egna barn ska utvisas till liv som är värre än döden.

Vi är många äldre som bejakade våra politiker 2015 och öppnade våra hem och våra hjärtan för speciellt de ensamkommande. Hans Eklind erkänner att många kristna gjort ett gott arbete för integrationen. Likafullt känner vi oss nu grymt svikna, inte av dem som vi släppte in i våra hjärtan och våra hem, men av våra politiker som nu vill avvisa våra vänner.

En av mina nära kristna vänner tog nyligen sin studentexamen på naturvetenskaplig linje. Han arbetar nu ofta mer än heltid på äldre­boendet men någon fast tjänst får han inte. Med nuvarande lagstiftning kommer han att utvisas till ett land, där han inte känner någon. Jag kan ha en förståelse för att inte Sverige kan ta emot alla flyktingar, men att avvisa svensk­talande, redan integrerade ungdomar, måste vara samhällsekonomiskt idiotiskt. För ungdomarna själva är det katastrof och för oss som försökt hjälpa dem är det en stor sorg.

Nej, humanism handlar inte om att stapla vackra ord på varandra. Humanism måste levas.

Ingrid Åsman, före detta distriktssköterska, före detta kristdemokrat

Läs mer Hans Eklind (KD): Det finns en åsiktskorridor i svensk kristenhet

Fler artiklar