16 oktober 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Ställ kyrkopolitikerna mot väggen!

Debattredaktör Eva Skog: Nu är det tid att reagera på nomineringsgruppernas ståndpunkter och ställa dina frågor till dem som ska företräda din vilja i kyrkan de närmsta fyra åren.

Kyrkans medlemmar går i dag till val för att bestämma vem som ska styra över landets församlingar, stift och Kyrkomötet.
Detta är en personligt skriven text av en av Dagens återkommande skribenter. Personen svarar själv för de åsikter som framförs.

Den 19 september är det val i Svenska kyrkan. Varje tisdag sedan i slutet av maj har därför en nomineringsgrupp i Svenska kyrkan haft möjlighet att presentera och argumentera för sina ståndpunkter på Dagen debatt. I dagens tidning publicerar vi den sista av elva debattartiklar i denna serie som förhoppningsvis bidragit till att hjälpa er läsare och potentiella väljare att bättre veta vad de olika grupperna står för. Har något du läst förvånat dig, väckt följdfrågor eller gjort dig arg?

Du kan vara med och påverka kyrkans framtid genom att engagera dig.

Läs gärna artiklarna igen – skillnader och inriktning framträder ibland tydligare när man aktivt jämför den ena ståndpunkten med den andra.

Är du medlem i Svenska kyrkan är det sannolikt någon av nomineringsgruppernas debattörer och deras kollegor som ska företräda din vilja i kyrkan de närmsta fyra åren. Passa på att reagera och ställa dina frågor. Saknar du något? Du kan vara med och påverka kyrkans framtid genom att engagera dig.

För nu öppnar vi upp för mer debatt. Kanske vill någon nomineringsgrupp ta chansen att argumentera mot de andra nomineringsgruppernas förslag. Eller en medlem ställa sina företrädare mot väggen. Kanske vill någon läsare lyfta fram vad de menar borde vara Svenska kyrkans huvudsakliga fokus framöver.

Vässa dina argument, sätt fingret på ett problem. För att så många inlägg som möjligt ska ha chansen att bli publicerade är det bra om texterna hålls ganska korta (runt 2000 tecken inklusive mellanslag är en lämplig längd). Välkommen att mejla debatt@dagen.se.

Eva Skog

Eva Skog

Eva Skog är debattredaktör på Dagen sedan hösten 2020.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Debatt

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar