Debatt

Gud har varit otroligt god mot Sverige, men vi har glömt vår Gud

Om vi gör vad vi kan för att få Sverige att vända om finns en framtid och ett hopp för vår kristenhet och vårt land, skriver Konrad Nyström.

Jag har själv varit blind för allt vi har att tacka för, men jag har börjat förändras, skriver Konrad Nyström.

Vi svenskar har otroligt mycket att tacka Gud för. Jag har själv varit blind för det, men jag har börjat förändras, dels genom missionsresor till Afrika och Bangladesh, dels genom att umgås med ukrainska flyktingar, som fått lämna hem och nära och kära bakom sig, men också för att jag har bett: “Jesus, öppna mina ögon så att jag ser allt jag har fått av dig.”

Så nu tackar jag Gud för saker jag länge sett som självklarheter. Jag tackar Gud för mat på bordet och rent dricksvatten i kranen. Jag tackar Gud för att jag får leva i ett land med fred och frihet. Ja, jag tackar Gud för att jag får bo i Sverige, för jag älskar Sverige.

Men det finns mycket som bedrövar mig med Sverige. Gud har varit otroligt god mot Sverige, men vi har allt mer glömt bort vår Gud och vänt oss bort från honom, och en dag kan Gud därför ta ifrån oss den rika välsignelse han gett oss. Ännu är Guds ömsinta hand utsträckt till oss, så låt oss vända om till Gud så att vi får behålla det goda Gud gett oss. Låt oss göra allt vi kan för att inte en dag stå där och sörja över att vi inte lyssnade till Guds röst och maning till omvändelse.

Även vi kristna skulle må bra av att vakna upp från vår sömn och ljumhet. Nej, vi ska inte hamna i någon gärningslära, för bara Jesus kan frälsa vårt land och förvandla våra hjärtan. Men vissa saker hänger på oss, exempelvis våra böner, vår längtan och vår iver i att tjäna Herren. Som farmor sa: “Om du gör ditt, så nog gör Gud sitt!”

Nu tackar jag Gud för saker jag länge sett som självklarheter. Mat på bordet och rent dricksvatten i kranen. Att jag får leva i ett land med fred och frihet. Ja, att jag får bo i Sverige, för jag älskar Sverige.

—  Konrad Nyström

Så låt oss göra vad vi kan för att få Sverige att vända om, så att inte också vi kristna står där en dag och säger: “Varför gjorde inte jag det jag kunde för att få svenska folket att vända om? Varför var jag sovande och ljummen istället för hängiven och brinnande?”

Låt oss söka Gud i bön, be om en ny första kärlek, en glöd och en längtan och mer ledning och uppgifter i vardagen, så att Gud får använda oss alla fullt ut. Då finns en framtid och ett hopp för vår kristenhet och vårt land, för Jesus sa: “Be, så ska ni få, sök, så ska ni finna, bulta, så ska dörren öppnas”. Låt oss göra så, och lämna resten till Gud.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig