Debatt

Gud hör även om ni viskar på Maximteatern, Hillsong

Maximteaterns väggar är antagligen inte ovanligt tunna. Det är ljudnivån som är för hög, skriver Nils-Evert Bexell.

Jag har egentligen ingen orsak att lägga mig i var Hillsong har sina sammankomster, om det är på Maximteatern, i Storkyrkan eller på Avicii arena (eller Globen, som det hette förr). Men det kan väl tillåtas att ha några synpunkter i frågan. Maximteaterns väggar är antagligen inte ovanligt tunna. Det är ljudnivån, decibeltalen, som är för hög innanför väggarna. Det vet Hillsong.

Om bönebruset är för högt, så dämpa rösterna (Gud hör även minsta viskning). Varför inte tona ner trummorna, skruva ner ljudet på elgitarrerna, sjung lite mjukare – gärna utan så många mickar. Snacka med ljudkillarna. Kontraktet med Maximteatern är kanske definitivt rivet i bitar, så det är för sent. Men det kan ju låta likadant i annan lokal. Detta vet vi, säger Hillsong.

Ange alltså gärna ett hållbart motiv för varför dessa självklarheter inte är möjliga, eller önskvärda, att genomföra. Problemet med för hög ljudnivå finns i andra församlingar också.

Så tycker en något grinig, men ärligt menad 93-åring.

Fler artiklar för dig