Debatt

Kristna behöver vara kristna ute bland människorna

Jesus lämnade de 99 för att söka efter det som var förlorat och vem fann han? Jo, dig och mig, skriver Tommy Nilsson.

Är du en vardagskristen eller en söndagskristen? Lite konstig fråga kanske, är man en kristen så är man ju alltid en kristen.

Det jag menar är, att i kyrkan är det ju lätt att leva ut sitt kristna liv. Vi lyssnar på en härlig predikan, sjunger lovsång och upplever gemenskap.

Men hur är det i vår vardag? Är vi så upptagna med våra liv, att försöka få ihop livspusslet i denna stressiga värld att vi många gånger glömmer människorna runt omkring oss?

Ensamheten vittnar om ett tomrum i hjärtat och djupast sett är det en avsaknad och längtan efter Gud.

—  Tommy Nilsson

Jag tror att Gud håller på att göra något nytt i Sverige. Vi hör rapporter om fulla tält och kyrkor från Sebastian Stakset och hans team. Jag tror verkligen att Andens vind blåser genom Sverige.

Då måste vi som troende vara där och i både ord och handling och hjälpa människor fram till Jesus.

Jag hörde en välkänd präst säga att ensamhet är en folksjukdom i Sverige. Vi ser ju oftast bara människors utsida, och då kan allting se väl ut. Men ensamheten vittnar om ett tomrum i hjärtat och djupast sett är det en avsaknad och längtan efter Gud.

Jesus lämnade de 99 för att söka efter det som var förlorat och vem fann han? Jo, dig och mig. På samma sätt kan vi alla söka efter det som är förlorat och hjälpa människor fram till Jesus.

Evangelium är ett glädjens budskap, och människors hjärtan är som aldrig förr öppna i Sverige. Låt oss tillsammans bärga den himmelska skörden som är på väg att mogna i vårt land!

Fler artiklar för dig