Familj

Team med uppdrag firade 40 år

Team med uppdrag firar 40 år och förra helgen firades det med jubileumskväll och kvällsgudstjänst på Ralingsåsgården, med många tidigare ledare och elever på plats.
– Det var fantastiskt, det blir ju så otroligt fint när alla ungdomar kommer tillbaka till den här platsen som varit så betydelsefull för dem och så uppmuntrande att se och höra att de fortsätter att leva med och gör Jesus känd där de finns i dag, säger säger Magnus Ardeby, huvudledare för TMU.

Team Med Uppdrag (TMU) är en kristen ungdomsorganisation som sedan starten 1982 skickat ut hundratals team i Sverige och utomlands. I år har man 40 elever på bibelskolan och 20 elever i teamutbildningen.

– Vi ville fira och visa tacksamhet för vad Gud har gjort genom organisationen genom alla år. Tanken var att det inte skulle vara för mycket nostalgi, utan mer en kväll präglad av tacksamhet och tillbedjan, där vi också får sträcka oss mot det som ligger framför.

– Och att få se ungdomarna återförenas på den plats som betytt så mycket för dem, det visade att vi har ett tydligt mandat i det vi gör, det finns en stor glädje och tacksamhet och glädje över vad Gud har gjort på den platsen och vad det får betyda i ungdomars liv och i vårt land idag. Vi vill träna lärjungar för hela livet och inte bara några gasade ungdomsår, därför är det glädjande att se hur gamla elever fortsätter leva i gemenskap med varandra och Jesus och breda ut Guds rike där de finns i dag.

En del av eleverna på teamutbildningen utgår från skolan och betjänar församlingar i bön, i ungdomsarbetet, med lovsång och kan finnas som kamratstödjare på skolor. Och sedan finns det pionjärteam som TMU har tillsammans med Gå ut i mission, som är ute i församlingsplanteringar i Sverige och på missionsresor.

Genom åren har tusentals ungdomar och unga vuxna lärt känna Gud och utrustats till tjänst genom arbetet. Aneby och Ralingsåsgården blev tidigt navet för rörelsen.

TMU firar 40 år.

Hur har TMU förändrats över åren?

– Det är en stor förändring. Från början var det en ren teamutbildning och det var 15 team som reste ut på olika sätt. Bibelskolan tillkom 1986–1987. Vi vågar både starta och lägga ner saker, vi går vidare och prövar gärna nytt, vi har haft ungdomsledardagar och konferenser till exempel.

Några av de stora event som TMU har arrangerat är Nyårsexplosion, påskkonferensen Tre Dagar och Lovsång-konferenserna.

Magnus Ardeby menar att organisationen i sig egentligen inte har något egenvärde och att TMU:s uppdrag är att att göra och träna lärjungar, utbreda Guds rike och göra Jesus känd, trodd, älskad och efterföljd.

– Guds redskap för detta är församlingen och vi finns för att betjäna Guds församling. Vår slogan är “Älskad och sänd” och vår längtan är att unga människor ska förstå att de är oändligt älskade och utifrån den kärleken blir de förvandlade och sända ut i den här världen för att ge vidare av hans nåd och kärlek. Därför var det glädjande att egentligen så var inte Team Med Uppdrag eller människorna i organisationen i centrum denna jubileumsdag, även om vi är tacksamma och glada för både TMU och alla som verkat i organisationen genom åren, utan Jesus och allt han gjort och gör och hans trofasthet, nåd och ära var det som var i fokus.

---

Fakta: Team med uppdrag

Team Med Uppdrag är en del av Evangeliska frikyrkan och har Kristen Samverkan Småland – Blekinge (KSSB) som huvudman.

---

Fler artiklar för dig