Familj

Tomas Hagenfors lag vann Hjärnkollen

När riksfinalen för SPF Seniorernas frågesporttävling Hjärnkoll genomfördes för någon vecka vann Örebrodistriktet med bland annat Tomas Hagenfors i laget.

Hur var det att vinna?

– Det var kul, säger Tomas Hagenfors.

– Vi var verkligen ett starkt lag med vår lagledare Christer Einarsson som en levande uppslagsbok. Torbjörn Härlin, som för övrigt varit pastor i EFK, har deltagit i postkodsmiljonären där jag var en av hans livlinor. När jag sen tävlade i Postkodsmiljonären var han en av mina livlinor.

Brukar du tävla i frågesport?

– Jag tycker det är roligt och jag har ju hunnit få lite rutin på det. Första gången var i Hylands Hörna.

I det spelet, som hette Selma, skulle Tomas Hagenfors som ensam spelare möta tvillingar eller gifta par i en frågesport. I dessa bataljer vann han över bröderna Ravelli och även över Sven och Mona Tumba, men till slut blev han utslagen av sin egen pastor Nils Holmberg och dennes bror.

– Programmet fick ett enormt genomslag eftersom TV-utbudet inte var så stort som i dag, och jag blev igenkänd lite varstans. Sen har jag också varit med i Jeopardy och en del andra frågesportprogram.

Hjärnkoll är pensionärsorganisationen SPF Seniorernas frågesporttävling. Förbundet anordnar varje år mästerskap i åtta olika grenar med allt från golf till bridge och bowling. En av grenarna är också just Hjärnkoll som är en frågesport för tremannalag. Finalen med 19 segrare från respektive länsfinal, var uppdelad i två avdelningar. Först gällde det att kvalificera sig till finalens final där bara sex lag fick delta.

– Det gjorde vi, och i det sista momentet lyckades vi svara rätt på 12 av 16 frågor vilket räckte till totalsegern.

SPF seniorernas frågesportstävling Hjärnkoll 2023.

---

Fakta: SPF Seniorerna

  • Organisationen har i dag närmare en kvarts miljon medlemmar i 26 distrikt och cirka 750 föreningar runt om i landet.
  • Tomas Hagenfors är ordförande i Hallsbergs SPF-förening och sitter även i styrelsen för SPF-distriktet. Han är givetvis mest känd som en svensk kristen kompositör, sångtextförfattare, sångare, och musikförläggare.

---

Fler artiklar för dig