Familj

Motorburna evangelister träffades i Norrköping

“En helg av inspiration, delgivning och nya utmaningar”

Förra helgen träffades personer som arbetar med olika ”redskap” såsom missionsbåtar, kafévagnar, mc och kafébussar, för att dela evangeliet i hamnar, på gator, torg och festivaler. Värd för samlingen var församlingen Agape i Norrköping.
– Det blev en helg av inspiration, delgivning och nya utmaningar, berättar Ove Jonsson som var på plats.

Samlingen ”Uppdraget 2023″ har hållits sedan 1997 då man startade i Jönköping. Under åren har även deltagare från Danmark och Norge medverkat.

Vad handlar samlingarna om?

– Det är att få komma tillsammans och bli inspirerad och höra vad som händer på olika platser i vårt land, säger Ove Jonsson.

En av samlingarna kallas ”Delgivning”, där de olika grupperna berättar vad som har hänt sedan förra året. Med på programmet finns också programpunkten “Undervisning” om vad som är församlingens uppdrag att gå ut och dela evangeliet. Men man tar också upp praktiska saker, till exempel vad som gäller för polistillstånd om man vill ställa upp en kafébuss på torget.

– Flera av deltagarna ser redan fram till nästa höst då vi träffas på en ny ort, säger Ove Jonsson.

Vilka utmaningar – och möjligheter – skulle du säga att ni har gemensamt?

– Att vi som kristna finns med mitt i centrum i samhället, kanske genom en kafébuss en fredagskväll. Att kyrkan blir synlig och får ”tända ljus” i våldets värld. Hjälpa varandra vid större festivaler och finnas med på flera olika platser.

Vad tar du med dig från helgen?

– Att få med sig fler personer ut, att inte stanna i kyrkan. Träna fler att hjälpa till, för det ger så mycket tillbaka att får möta människor en fredagskväll eller -natt. Några uttrycker sig så, detta är den bästa helgen på året!

---

Fakta: Grupperna som var med på Uppdrag 2023

  • On road for Jesus / Lidköping
  • Kafébussen / Norrköping
  • Kafébussen / Linköping
  • Kafébussen / Falköping
  • Missionsbåten Christina
  • Jesusbutiken / Genarp
  • Open Air Campaigners
  • Street Church bikers
  • Bussmissionen

---

Fler artiklar för dig