Familj

Grattis på namnsdagen, Greger!

Greger Hjelm, ordförande i Immanuelskyrkan, Stockholm: Jag har alltid tyckt om mitt förnamn, även om det är ganska ovanligt.

I dag, den 13 mars, har Greger namnsdag, En som är namnsdagsbarn är Greger Hjelm, ordförande i Immanuelskyrkan i Stockholm.

Grattis på namnsdagen!

– Tack.

Brukar du fira namnsdagar, dina eller andras?

– Jag firar gärna namnsdagar, särskilt mina barns och barnbarns. Även om jag tyvärr inte alltid kommer ihåg deras namnsdag.

Greger kommer ursprungligen från grekiska namnet Gregorios som betyder vaksam, vaktande, enligt Wikipedia. Har du någon fundering på om dessa ord passar in på dig?

– Jag har alltid tyckt om mitt förnamn, även om det är ganska ovanligt. Det har blivit en del av min identitet. Osäkert om jag är särskilt vaksam eller vaktande, men till viss del stämmer det nog.

Vem är Greger Hjelm om han får säga det själv lite kort?

– En 70-årig stockholmare med tre barn och fyra barnbarn. Jag kom med i kyrkan i tjugoårsåldern och har förblivit där sedan dess. Jag har arbetat som organisationskonsult och egen företagare de senaste tjugofem åren.

Vad händer i livet just nu för dig?

– Jag är på väg in i en ny fas i livet där jag så smått börjar avveckla mitt yrkesliv. Ägnar mycket av min tid till att skriva musik och vara ute och sjunga i kyrkor och församlingar. Dessutom aktiv i Immanuelskyrkan i Stockholm där jag sedan några år tillbaka är ordförande. Övrig tid är jag gärna i stugan i Gästrikland med familj och vänner.

Fler artiklar för dig