Till minne

Till minne av Ulf Odenmyr

Efter en ganska kort tids sjukdom har vår fine storebror Ulf Odenmyr flyttat till den eviga världen!

Han föddes i Lonnhyttan, Karlskoga men växte sen upp i Degerfors. Efter folkskola, Kaggeholm FHS och byggledarutbildning kom han att ägna sig åt byggbranschen. I Örebro mötte han sitt livs kärlek i Rakel och de gifte sig och flyttade sen till Edsbyn, där deras döttrar Erica och Jenny växte upp.

Ulf blev tidigt kristen och gick med i Pingstkyrkan. Han kände sen ungdomen en missionskallelse och familjen har verkat i Sri Lanka där Ulf ledde bygget av Läkarmissionens sjukhus vid Fridsros Barnhem utanför Kandy. Dessutom har han arbetat i Libyen.

I Sverige var han byggledare både i Kullenbergs och Nya Asfalt. Under de sista åren i yrkeslivet arbetade han i Trygghetsrådet, som hjälper tjänstemän i omställning i arbetslivet.

I Edsbyn arbetade Ulf mycket ekumeniskt bland annat genom EDA, Edsbyns Diakonala Arbete där man hjälper arbetslösa och sjukskrivna att komma tillbaka till arbetslivet, samt i kyrkornas gemensamma second hand-affär med Erikshjälpen. Han avgick i våras efter 24 år som ordförande för dessa ekumeniska insatser i Edsbyn.

Dessutom var han i alla år aktiv inom politiken för Centern, både kommunalt och i landstinget. Hans känsla och patos för “de allra minsta” hade han med sig sen barndomen.

Ulf har nått sitt mål och våra tankar går till hustrun Rakel och barnen Erica o Jenny m familjer

Vi tre syskon, Kerstin, Kjell och Rolf, lyser frid över vår älskade brors ljusa minne

Rolf Oldin

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig