Musik

Pär Lindberg fick lämna Idol - ”Extremt tacksam”

”Jag har haft så kul och jag är extremt tacksam”, säger den kristna läkaren och gospelsångaren

Med sin gospel tog han juryn med storm. Nu är ”Idol”-resan över för den 27-årige läkaren och musikern Pär Lindberg, som i fredagens final fick lämna tävlingen.

Det blev två fredagsfinaler för gospelsångaren Pär Lindberg. I den direktsända fredagsfinalen den 8 oktober stod det klart att han får lämna “Idol”.

Jurymedlemmen Kishti Tomita berömde Pär Lindbergs insatser under tävlingen:

– Du har givit oss så många fantastiska stunder. Du ger oss av ditt hjärta och din själ i gospel.

Samtidigt förklarade hon att hans resa i “Idol” hade nått sitt slut.

– Jag har haft så kul och jag är extremt tacksam, sade Pär Lindberg.

”Det budskapet jag vill förmedla”

Läkaren Pär Lindberg har tidigare berättat för Dagen att han gått ned i arbetstid för att kunna ägna en dag i veckan åt att skriva musik, mestadels lovsånger. Det var under konferensen “Lovsång” i Huskvarna för tre år sedan som den tanken fick fäste i honom.

– Konferensen kändes som en försmak av himlen och det blev tydligt för mig att jag inte bara vill hjälpa människor fysiskt, utan även betjäna dem genom musiken och berätta om hoppet i Gud, sa Pär Lindberg till Dagen i september.

I samma intervju uttryckte han också en glädje över att andra troende hört av sig till honom med stöd och uppmuntran.

– Det är överväldigande med alla som hör av sig och skriver så snälla saker. Många kristna har hört av sig och sagt “Tack för att du tar in det kristna budskapet i tv-rutan”. Då känner jag bara “Yes!”. Det är exakt det jag vill.

På Dagens fråga om det var självklart för honom att söka till tävlingen med en gospellåt svarade han:

– Ja, det är den musiken jag tror på, det är det budskapet jag vill förmedla. Om jag inte kan göra det, är det fel forum för mig.

---

Fakta: Pär Lindbergs “Idol”-resa

  • Den 27-årige läkaren Pär Lindberg tog “Idol”-juryn med storm när han på sin audition framförde Kirk Franklins gospelballad “My life is in your hands”.
  • I fredagsfinalen den 8 oktober nådde hans “Idol”-resa sitt slut, då han blev den deltagare som fick lämna tävlingen.

---

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig