05 december 2021

En tidning på kristen grundSpel

Spelrecension: Roligt ta sig genom djungeln - men tråkigt slut

Dagen recenserar barnspelet Djungel.

Testspel av brädspelet Djungel.

Titel: Djungel

Betyg: 3,5 av 5

Ålder: från 7 år

Antal spelare: 2–4

Speltid: 20–30 minuter

Förlag: ALF (Användbart litet företag)

Djungel är ett strategispel där man snabbast ska ta sig till skattkammaren i mitten av spelplanen. På vägen dit kan man både försöka underlätta för sig själv eller stoppa andra genom att flytta tre djur som vaktar skattkammaren. Dessutom ska man samla på sig marker under vägen som kan underlätta spelet.

Det här är ett kul spel som blir väldigt olika varje gång man spelar det. Slutet av spelet är dock ett totalt antiklimax där det mest hänger på vem som råkar sitta på sista kortet. Där borde spelutvecklarna tänkt till lite mer. Det går dock att göra slutet roligare genom att hitta på lite egna spelregler.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Spel