17 april 2021

En tidning på kristen grundDagen Lokalt

Tre tjejer skapar cancergala i Filadelfiakyrkan

Tre tjejer, Sofia Sjöö, Hanna Lundin och Hilda Stenmalm går sista året på Rytmus musikergymnasium i Stockholm. Det är dags för trion att planera för finalen i skolan till sommaren. Det handlar om att göra ett examensarbete. Det ska göras nu och det ska naturligtvis vara perfekt i alla avseenden!

Resultatet av funderingarna blev att de tre beslöts sig för att arrangera en välgörenhetsgala till förmån för Cancerfonden. I och med beslutet startade ett stort arbete: det gällde att hitta lokal, musiker som skulle uppträda, volontärer som kunde fixa kaffe, högtalarfolk och mycket annat. Inte minst gällde det att få med Cancerfonden på banan viket i och för sig var det lättaste av jobbet.

Så kom dagen då galan skulle bli verklighet. Filadelfiakyrkan i Stockholm höll med lokal och var medarrangör. Tjejerna repeterade många låtar att framföra, de hade ordnat gästartister som till exempel Oscar Zia och duon Stallet och där fanns dansare från Ballettakademin. Redan vid ingången till kyrkan tog finklädda kompisar emot och hälsade välkomna, och det låg förväntan i luften och många glada skratt levererades.

Galan blev en total framgång. Så gott som fullsatt lokal, högt tempo, lite prat mellan låtarna och regelbundet återkommande uppmaningar om att skänka pengar till cancerforskningen via SMS. Skickligt producerade filmsnuttar poängterade vikten av att vara med. Insamlingen gav 20 000 kronor till Cancerfondens arbete.

Anna Siegård, en av lärarna på skolan var där och säger om tjejernas initiativ:

– Sofia, Hanna och Hilda gjorde en helt makalös gala. De är så professionella, så begåvade och så varmhjärtade. Och vilket arrangemang! Vilka röster och vilket drag! Att få till allt detta med volontärer, med värdinneskapet och allt. De är proffs! Man blir helt tagen.

Cancerfondens Insamling-och marknadschef Sara Brodahl säger om tjejernas insats:

– Vi är så tacksamma över Hannas, Sofias och Hildas engagemang för cancerfrågan, de har arbetat hårt. Konserten var fylld med vacker sång, kärlek, allvar och blev en minnesvärd kväll för alla som var där. Genom deras fina initiativ lyckades de även samla in en stor summa pengar till Cancerfonden!

En av de tre tjejerna är Sofia Sjöö. Hon är engagerad i Filadelfiakyrkan och sjunger där ganska ofta.

– Det var mycket roligt att vi fick vara i kyrkan och det fungerade så jättebra. Mina skolkamrater som var där var väldigt nöjda.

Tilläggas bör väl att det var ett fantastiskt bra initiativ av tre unga tjejer att arrangera en insamlingskväll till Cancerfonden. Det är ju så, vilket också betonades under kvällen, att var tredje person får cancer, men alla drabbas på något sätt av sjukdomen. En viktig satsning alltså!

Fler artiklar från Dagen Lokalt