Dagen Lokalt

Kristna på plats under New age-mässa i Solna: Vi har bett för många

Så har den varit öppen igen, Harmonimässan, eller New age-mässan som den också kallas. Som vanligt var den i Solnahallen.

Egentligen var det inte några stora nyheter som visades, men mässan var välbesökt och man kunde se folk i alla åldrar, också en och annan familj.

Vad kunde man då se? Det var allt det där vanliga med olika saker som skulle bota olika slags svårigheter, som skulle skapa det inre lugn som man längtar efter, som skulle bota olika slags krämpor och mycket annat. Man kunde också få vara med om olika slags av behandlingar som skulle bota ångest eller annat. Givetvis om man betalade ett lämpligt antal hundra kronor.

Som vanligt var också kristna församlingar representerade. Till exempel erbjöd "gratis healing med 2000-årig metod," gratis kristen litteratur, eller förbön för olika bekymmer.

Ett kristet bokförlag, Sjöbergs Förlag, var där liksom de alltid brukar vara när det är mässa. Som vanligt delade de ut böcker som verkligen var intressanta för många. Böcker som till mångas överraskning inte kostade något – allt annat på mässan kostar ju.

Det är Joel Sjöberg som är chef på bokförlaget:

– Det är fantastiskt att få vara här och möta så många människor som verkligen är sökare efter något att leva med och för! Varje gång får vi träffa människor med olika frågeställningar och som gärna vill ha förbön för ett eller annat. Och i många fall har man tagit emot Jesus och fått ett helt annat liv. Vad gäller böckerna har vi fått ge bort cirka 800 stycken. Vi brukar säga att de får ta tre böcker, och när de hör att de inte kostar något, blir det bara ett utrop: Va! Kostar de inget!

Joel Sjöberg finns på mässan och delar ut gratis kristna böcker från sitt förlag Sjöbergs förlag.

Kommer du satsa på samma sätt nästa gång då mässan är igång, eller har du några nya tankar, nya böcker eller annat?

– Inför 2020 är vi på gång att lägga in en ny växel och satsa ännu mer. Det handlar bland annat om att jobba fram mer material för uppföljning och skapa mötesplatser för att nå sökarna även tiden mellan mässorna, säger Joel Sjöberg

En kristen församling som är med på mässan är hemförsamlingen Mosaik i Uppsala. De har varit med på mässan tidigare och har mycket kontakter med många människor.

Therese Ståhlgren berättar:

– Vi har verkligen fått samtala med många människor här. Vi har fått bedja med många och vi tycker att det är fantastiskt på flera sätt. Vi har fått se personer bli helade från olika bekymmer, och fått många betydelsefulla samtal med människor i olika situationer. Det är fantastiskt att konstatera vilken öppenhet vi möter.

Den kristna hemförsamlingen Mosaik från Uppsala var också på plats. Här ses Therese Ståhlgren, Martin Oreskovic och Josefin Lennartsson.

Micael Grenholm är föreståndare i församlingen:

– Det är en fantastisk förmån att få möta så många sökare här och dela med oss av det vi har fått av Jesus! Skörden är stor men arbetarna är få, så vi ber om att ännu fler kristna tar chansen kommande år att vara med på Harmoni Expo!

Fler artiklar för dig