04 mars 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Känd skådis om sin bibelinspirerade fasta

Det amerikanska tv-programmet The Late Show intervjuade nyligen skådespelaren Chris Pratt. Han berättade om en fruktdiet baserad på bibelns Daniels kosthållning som han just avslutat.

I programmet berättar den amerikanska skådespelaren Chris Pratt om "Daniel-fastan" som innebär att man bara äter frukt och grönsaker samtidigt som man ägnar sig åt bön. Tillsammans med sin församling har han nyligen avslutat en 21 dagar lång fasteperiod i Daniels anda.

Läs mer: Adventisternas syn på hälsa: Äta mer växtbaserat

Programledaren Stephen Colbert frågade vilka andra principer som skådespelaren, som bland annat medverkat i filmserien "Marvel Cinematic Universe", håller sig till. Kan han som känd skådespelare känna en viss likhet med Daniel som med Guds hjälp överlevde nere i lejongropen?

– Jag hörde ett fantastiskt citat i kyrkan nyligen som gav mig perspektiv på livet i strålkastarljuset. "Om ljuset som skiner på dig blir starkare än ljuset som kommer inifrån dig, så tar det död på dig."

Läs mer: Helandepredikanter tog betalt för förbön

Inflytelserik kristen

Chris Pratt har tidigare varit öppen med sin kristna tro och har bland annat listats som en av kändisvärldens mest inflytelserika kristna. På Instagram har han postat en bild där hans flickvän Katherine Schwarzenegger håller upp en tavla med Jesu ansikte på.

– Så du måste ha ett ljus att dela med dig, säger Chris Pratt i intervjun med Stephen Colbert.

– Då kan du överleva och spara lite av dig själv och inte ge bort allt. Det är sant.

Josefin Lilja

Josefin Lilja är reporter på Dagen.

Fler artiklar från Nyheter