16 juni 2021

En tidning på kristen grundNyheter

KD senior vill se Hans Eklind efter Lars Adaktusson

Riksdagsledamot Hans Eklind bör ta Lars Adaktussons plats i KD:s partistyrelse. Det anser partiets seniorförbund.

Efter den debatt som uppstod runt hans ställningstaganden gällande abort i Europaparlamentet har Lars Adaktusson valt att inte ställa upp till omval till partistyrelsen, där han har posten som 2:e vice ordförande.

Ungdomsförbundet KDU har tidigare lanserat Sara Skyttedal som sin kandidat. Men seniorförbundet KD Senior väljer nu att nominera Hans Eklind.

Läs mer | KDU: Ersätt Lars Adaktusson med Sara Skyttedal

"Utmärkt komplement"

– Hans Eklind förenar kunskap om kristdemokratisk ideologi med gedigen livserfarenhet. Som partiets talesperson i migrations- och pensionsfrågor har han ansvar för två viktiga framtidsfrågor. Hans kommer att på ett utmärkt sätt att komplettera Ebba Busch Thor och Jakob Forssmed. Med Hans får partipresidiet en ordförande med förankring också utanför Stockholmskretsen, säger Lars O. Molin, förbundsordförande för KD Senior.

Hans Eklind har en bakgrund som kommunpolitiker i Örebro och ordförande för KDU i början av 1990-talet. Han har en tjänst som präst i Längbro församling i Örebro, men är tjänstledig sedan han 2018 valdes in i riksdagen.

David Högfeldt

David Högfeldt är nyhetsreporter på Dagen.

Fler artiklar från Nyheter

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar