Nyheter

Säkerhetsvarning mot kyrkor i Göteborg

Två hotfulla händelser ska ha ägt rum mot Svenska kyrkan i Göteborg. Biskop Susanne Rappmann uppmanar i ett brev att polisanmäla eventuella hotfulla händelser.

Exakt vad som har hänt är oklart. Två hotfulla händelser ska dock ha inträffat mot Svenska kyrkan någonstans i Göteborgs stift. Polisen har informerat biskop Susanne Rappmann om det hela och i början av sommaren skickade hon ut ett brev till stiftets elva kontraktsprostar.

– Budskapet är att om det händer några oroliga saker så ska det polisanmälas, säger Torgny Lindén, pressekreterare i Göteborgs stift, till Dagen.

Inga polisanmälningar

Han berättar att polisen ville uppmärksamma biskopen på vad som har hänt, men han vet själv inte vad det hela rör sig om eller hur pass allvarligt det är.

Torgny Lindén berättar att några polisanmälningar inte har gjorts, men att biskopen i sitt brev vädjar till kyrkans anställda att rapportera in om något hotfullt skulle inträffa.

När det gäller hot mot religiösa institutioner brukar det mycket sällan drabba Svenska kyrkan. Mest utsatta är landets synagogor som sedan länge står under hård bevakning. Hotbilden rent generellt brukar också vara högre kring moskéer.

Läs även | Muslimer får stöd efter norsk moskéattack

Läs även | Explosion nära kyrka i Södertälje

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig