01 mars 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Årets evangelister: Sebastian Stakset, Linda Bergling och Marcus Ringbäck

Varje år delar Roger Larssons evangelistfond ut stipendier till en eller flera evangelister och organisationer. I år prisas två evangelister och missionsorganisationen Life Mission.

1 av 3

– Ett signum för årets stipendiater är deras smittsamma Kristus-kärlek och betoningen på att Jesus inte bara räddar oss från evig död, utan också förvandlar vårt liv här och nu. Jesus helar oss, upprättar oss och bryter varje mörkrets boja. Det är ett attraktivt och livsförvandlande evangelium som Sverige och världen behöver mer än någonsin, säger Andréas Andersson, ordförande i Evangelistfonden, i ett pressmeddelande.

Blev hedersevangelist

Roger Larssons evangelistfond arbetar med att stödja evangelister, och delar också årligen ut stipendier. Målsättningen är att hjälpa unga människor med en kallelse att finna vägen till tjänst för Guds rike, skriver fonden på sin hemsida. Stipendierna ska gå till evangelister eller organisationer som arbetar med fokus på klassisk evangelisk tro och mission.

Utmärkelsen som årets hedersevangelist gick i år till Linda Bergling. Tillsammans med maken Gunnar Bergling startade hon församlingen Arken i Kungsängen för trettio år sedan. Linda Bergling driver också det icke drivande retreatcentret Hälsolövet i Åkersberga för människor med psykisk ohälsa, där helande och återhämtning står i centrum.

Sebastian Stakset blev "årets evangelist". "Med orubblig tro, radikal kärlek och ett språk och en ton som går rakt in i svenskens vilsna och sargade hjärta, förlöser han stora skaror av människor in i Guds rike", lyder motiveringen.

Läs även: Hundratals nya kristna att ta hand om efter Staksets ”Det finns hopp”

Verkar i Östeuropa

Missionsorganisationen Life Mission prisas som årets organisation. Life Mission verkar främst i Östeuropa, bland turkiska och romska folkslag. Life Mission ordnar bland annat teamresor och träning för kristna ledare, och leds av Marcus Ringbäck.

Läs även: Urban Ringbäck: Viktigt att inte fastna i nostalgi

Priserna delas ut för tolfte gången i år och prisutdelningen sker lördag 9 november i Frälsningsarméns lokaler i Uppsala.

Inger Alestig

Inger Alestig är reporter på Dagen.

Fler artiklar från Nyheter