24 september 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Kyrklig hjälporganisation lämnar Syrien

Danska kyrkans hjälporganisation tvingas på grund av säkerhetsläget att avbryta alla insatser i nordöstra Syrien.

Säkerhetsläget i nordöstra Syrien gör att en kyrklig hjälporganisation lämnar området (Observera att bilden inte visar den kyrkliga organisationen, utan Röda Korset, som 2018 lyckades nå fram med nödhjälp till Afrin i nordöstra Syrien).

– Det är självklart på grund av militärinsatsen och de turkiska bombningarna i området, där vi också har varit aktiva med nödhjälp, säger Jonas Nøddekær, internationell chef hos Folkekirkens Nødhjælp.

Organisationen har i området arbetat med nödhjälp, dricksvattensystem, skolor och med att informera om landminor och oexploderad ammunition. Man har också gett krishjälp till barn och skydd åt barn. Kyrkans nödhjälp arbetar tillsammans med partners i ACT-Alliance-systemet.

Läs även:Turkiet inleder invasion av Syrien - ”Vi tar över kampen mot IS”

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Nyheter

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar