Nyheter

Willow creek avbröt konferens - talare hade fått corona

Den kristna ledarskapskonferensen i Tyskland avbröts i förtid efter att en av talarna smittats av coronaviruset.

Bilden är från en tidigare ledarskapskonferens anordnad av Willow creek.

Det var en tredagarskonferens i tyska Karlsruhe, anordnat av den kristna organisationen Willow creek association (WCA), som kortades med en dag på grund av det virus som nu sprider sig runtom i världen. Anledningen var att en av talarna testats positivt för coronaviruset, rapporterar Christian Today.

Oklart vem

Vem talaren är har WCA inte offentliggjort, de har bara gått ut med informationen att konferensen avbröts tidigare än beräknat och det hela skedde i förebyggande syfte. Konferensen skulle pågå fram till i lördags.

"Deltagarna har inte utsatts för någon fara, men hur som helst har vi beslutat att avsluta eventet i förebyggande syfte så att alla deltagarna kan åka hem tryggt", löd det skrivna budskapet från de ansvariga.

Startade i USA

Willow Creek startade som en församling i Chicago runt pastor Bill Hybels. Men man har också gjort sig känd för sina ledarskapskonferenser under namnet Global Leadership Summit, något som sker separat från församlingen genom organisationen Willow creek association.

Många svenskar har genom åren deltagit i evenemangen som ofta har hållits i USA. Den nyligen avslutade konferensen arrangerades av organisationens tyska avdelning.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig