08 december 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Nya tv-programmet "Hopp" vill ingjuta mod i coronatider

– När hela vår värld befinner sig i ett unikt läge känns det angeläget om att få göra något som kan ge hopp och frid, säger Daniel Alm, föreståndare i Pingst - Fria församlingar i Samverkan om den nya mediesatsningen.

– Min bön är att dessa program ska få bli till välsignelse, säger Daniel Alm om den nya tv-satsningen.

Programmet ska sändas på måndagar och onsdagar klockan 21.

– Min bön är att dessa program ska få bli till välsignelse för många och vara ett komplement till det den lokala församlingen gör, säger Daniel Alm i ett pressmeddelande.

Bakom tv-programmet står trossamfundet Pingst i samverkan med de kristna kanalerna Kanal 10 och TBN Nordic.

Enighet behövs

Det behövs just nu en bred enighet bland kristna, menar initiativtagarna.

– Vi på Kanal 10 är glada över att få vara med om att använda vår plattform för att ge framtidstro till det svenska folket. Jag tror att den här situationen gör att kristenheten behöver kliva fram, säger Joakim Claesson, VD på Kanal 10.

Det första programmet nu på måndag är en gudstjänst från pingstkyrkan i Västerås med predikan av Daniel Alm. Gudstjänsten är anpassad för tv och har ett budskap utifrån coronakrisen. Namnet på programmet är "Hopp", men i logotypen kan man också se orden "kärlek" och "tro", som är ledord i sändningarna.

Sänds även i radio

I programmen kommer man bland annat att lyfta fram vad som görs i och genom församlingar runt om i landet just nu.

– Jag tror att alla förstår att vi inte gör denna satsning för egen vinning, utan vi vill tjäna Gud och tillsammans når vi fler med programmen, säger Anders Wisth, General Manager på TBN Nordic.

Programmen "Hopp" kommer även att sändas på den kristna radiokanalen Radio Hope, som sänder dygnet runt på webben och även på FM-bandet i Stockholm, Södertälje och Kristianstad.

– Just nu i denna kristid märker vi hur allt fler börjar återupptäcka radion som en viktig kommunikationskanal för att nå ut till människor. Inte minst äldre som nu tvingas till isolering, säger Göran Reierstam, programansvarig på Radio Hope.

Inger Alestig

Inger Alestig

Inger Alestig är reporter på Dagen.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Nyheter