01 mars 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Senaste tillskottet i kyrkan: digital kör

I somras startade en ny kör i Bromma församling. Men hur skulle man kunna träffas under pågående pandemi? Svar: man möts på nätet.

– Jag tror att folk längtar efter att sjunga. Så vi hittade ett koncept där man övar via en app. Där finns låtarna, så man kan öva hemifrån med bara en stämma, med komp eller med andra stämmor, säger körledaren Helén Grahn till tidningen Stockholm Direkt.

Helén Grahn säger att målet är att repetitioner och konserter någon gång ska kunna hållas live.

Alla är välkomna

En första träff är nu planerad att hållas utomhus i höst, och kanske, skriver körledaren på församlingens hemsida, kan det bli någon typ av framträdande i höst, till exempel med en så kallad "flashmob" eller i annan form. Körens fokus ligger på pop och gospel, och alla är välkomna. "Bromma Bliss är en kör med stor fokus på glädje, värme och lust. Vi sjunger och övar härliga låtar i blandade stilar, mest pop och gospel", står det i presentationen av kören på hemsidan.

"En urkraft"

– Bromma Bliss är en kör där det ska vara lätt för de som kanske aldrig har sjungit med andra förut att ta steget och vara med, säger Helén Grahn.

Redan har flera personer gått med i kören som inte tidigare varit med och sjungit i församlingen. Helén Grahn säger att hon tror att många längtar efter att sjunga.

– Jag tror att sång är någon slags urkraft som alla behöver ha tillgång till.

Läs mer Efterlängtat besked om körsång i höst

Inger Alestig

Inger Alestig är reporter på Dagen.

Fler artiklar från Nyheter