Nyheter

Johnsons minister hörde gatupredikant – sen avgick han

Nu berättar Storbritanniens hälsominister vad som fick honom att fatta beslutet att avgå från sin post.
– Jag gick till mitt kontor och författade min avskedsansökan, säger Sajid Javid till BBC News.

De senaste dagarna i England har varit turbulenta efter meddelandet att premiärminister Boris Johnson, ledare för det konservativa partiet Tories, avgår. Men redan på tisdagen förra veckan berättade hälsominister Sajid Javid att han avgår till en följd av ett av Johnsons beslut. Parlamentsledamoten Chris Pincher blev i februari utsedd av premiärministern att upprätthålla disciplin bland partiets medlemmar, trots vetskapen om dennes tidigare tjänstefel. Nämligen anklagelser om sexuella övergrepp som senare lett till avstängning av parlamentarikern.

Nu en vecka senare berättar hälsoministern för BBC News att beslutet att avgå fattades efter att ha hört grundaren för Street Pastors.

– Jag har brottats med beslutet ett tag, men så gick jag på morgonbön i parlamentshuset där pastorn Les Isaac pratade om integritet i det offentliga.

Detta avgjorde omedelbart saken för ministern.

– Jag gick till mitt kontor och författade min avskedsansökan, säger Javis.

– Jag har haft ett väldigt viktigt jobb och vill inte ge upp det lättvindigt. Men när man förlorar förtroende för sin chef, i mitt fall premiärministern, kan man inte dölja det.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig