02 december 2021

En tidning på kristen grundDagens poddar

Frikyrkopodden: Punkt i Jönköping med humorn som testade gränserna

Avsnitt tolv av Dagens podd som berättar historien bakom rubrikerna

Punkt i pingstkyrkan, Jönköping.

I början av 2000-talet åker busslaster med ungdomar från stora delar av Frikyrkosverige till pingstkyrkan i Jönköping. Anledningen är ungdomseventet Punkt som genomförs fyra gånger per år. Kvällarna avslutas med en gudstjänst, men det är den första humordelen som är den stora snackisen.

Kristian Renström var en av personerna bakom humorinslaget. Han tror att deras sketcher var viktiga för många, inte minst för honom själv. Att det fanns en befrielse i att få sätta ord på det som skaver i frikyrkan och kunna skratta åt det.

Lyssna på Frikyrkopodden:


Albin Larsson

Albin Larsson

Albin Larsson är reporter och printredaktör på Dagen.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Dagens poddar