20 april 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Jesus är inte på SD:s sida

Mats Wallin skriver (15 januari) om vad han upplever som en trång åsiktskorridor i kristen press, däribland Dagen. Jag tillhör den skara i Sverige som är en bekännande kristen utan att vara med i någon traditionell frikyrkoförsamling. Med största glädje prenumererar jag på Dagen eftersom det är för mig ett "vattenhål" där jag tvärsemot din åsikt verkligen kan se en debattsida där svåra frågor vågar lyftas som exempelvis abortfrågan. Högt i tak och med en kärleksfull ton. Din insändare kommer så småningom till pudelns kärna, nämligen varför Sverigedemokraterna (SD) och deras frågor inte blir mer positivt behandlade?

Men problemet för SD är ju att det mesta som deras riksdagsledamöter gör och säger går på tvärs emot en kristen syn (och då säger jag ändå inget om allt de som lokala politiker säger, exempelvis om att alla flyktingar som passerar Öresundsbron bör mejas ner med automatvapen). Det är ju mycket svårt att i Bibeln finna stöd för exempelvis agerandet vid Järnrörsnatten, SD:s tunnelbaneaktion och en massa annat. Gunilla Gomérs agerande när hon lämnade kyrkans julspel var också mycket märkligt.

Att de 380 andliga ledarna i Pastorsuppropet i Dagen talade med en stämma beror ju just på att de hämtat sitt kunnande och sin inspiration från alla de underbara bibelverser vår Jesus lärt oss.

Jag är säker på att om Jesus hade levt på jorden i dag så hade han varit mycket tydlig med hur vi skall bemöta “dessa våra minsta”. Jag är inte alls säker på att han tycker vi gjort för mycket eller ser en massa bekymmer med vår flyktingmottagning.

Däremot tror jag det finns en risk att vi alla som kallar oss kristna hade fått skämmas inför vår Herre.

Jan Hellström

Fler artiklar från Debatt