Debatt

Lars Enarson: Omvändelse är enda räddningen!

SD utgör det enda alternativet till en ändrad politisk kurs.

Dagens krönikör Linda Alexandersson är förvånad över min tolkning av det profetiska budskap jag fått: "Det som sker nu i Sverige ingår i en medveten strategi att bryta ner samhället för att kunna införa antikrists diktatur".

Guds Ande talade till mig om det som sker just nu i Sverige, inte om vad som kan ske om Sverigedemokraterna kommer till makten eller om Ryssland invaderar Sverige. Det värsta som kan hända Sverige är om den nuvarande utvecklingen får fortsätta.

Alexandersson säger att SD inte är lösningen på Sveriges problem. I slutet av min video säger jag med stor emfas exakt samma sak! Den enda lösningen på Sveriges svåra problem i dag finns nedtecknat i Andra Krönikeboken 7:14: "… men mitt folk, som är uppkallat efter mitt namn, ödmjukar sig och ber och söker mitt ansikte och omvänder sig från sina onda vägar, då vill jag höra det från himlen och förlåta deras synd och skaffa läkedom åt deras land". Detta är mitt centrala budskap i den video Alexandersson kritiserar.

Läs mer: Linda Alexandersson: SD är inte räddningen

Men församlingen är inget politiskt parti. Därför måste vi också be för de krafter som kan ändra på Sveriges nuvarande politiska utveckling.

Decemberöverenskommelsen är visserligen upphävd på papperet, men inte i praktiken. Annars hade Alliansen avsatt regeringen för länge sedan. Detta innebär att SD utgör det enda alternativet till en ändrad politisk kurs.

Den största faran för våldsbejakande rasism och antisemitism finns inte inom SD:s led utan på vänsterkanten. Enligt European Agency for Human Rights står högersidan för enbart ynka fem procent! Vid den senaste demonstrationen mot Israel i Stockholm, uppviglade man till att döda judar samtidigt som man skrek: "Länge leve Margot Wallström!" Inte "Länge leve Jimmie Åkesson!"

Alexandersson stirrar sig blind på Polen och Ungern och verkar helt omedveten om den tilltagande diktatur som pågår just nu i Sverige. Avsätter man Gud blir staten i stället gud.

En enmansutredare har föreslagit att nyhetsrapportering som allvarligt skadar Sveriges relationer med andra länder ska kunna straffas enligt det nya brottet utlandsspioneri. Förslaget har mött tung kritik i alla remissvar. Internets främste leverantör Facebook samarbetar med regeringen för att stoppa vad de själva anser vara ”fake news” och desinformation inför valet. Regeringen samarbetar med organisationer som fungerar som angivare av ”hat och hot” på nätet, en vanlig benämning på obekväma högeråsikter, medan ”det goda hatet” på vänsterkanten går fritt. Allt detta borde väcka starka varningssignaler vart vi är på väg i Sverige.

SD är det enda riksdagspartiet som vill att Sverige ska förbli ett kristet land. De övriga partierna är mer angelägna om att ge islam fritt spelrum. Historien är full av varnande exempel på vad en sådan inställning leder till i förlängningen. Men ansvaret vilar på församlingen, inte på SD. Nu behöver vi vakna upp, omvända oss och be för Sverige innan det är för sent!

Lars Enarson, bibellärare och författare

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig