21 april 2021

En tidning på kristen grundDebatt

“Pingsts tävling om kyrkoavgiften gör mig illa till mods”

Blev ledsen och bestört när jag läste om Pingsts tävling.

Jag blev både ledsen och bestört, när jag läste Dagen 10/9 2020 om att Pingst anordnar en tävling i att överföra kyrkoavgiften via skattsedeln till Pingst. De tre bästa församlingarna vinner 100 000 kronor vardera att användas till en evangelisationssatsning. Dessutom avsätts 200 000 kronor för att få bra ljud och ljusutrustning, vilket blir totalt 500 000 kronor.

Detta måste ju innebära, vilket dock inte nämns i reportaget, att man indirekt uppmanar medlemmar att lämna Svenska kyrkan och i stället överföra kyrkoavgiften till Pingst. Artikeln skrivs dessutom under veckan där kyrkoårets tema är: “Enheten i Kristus”.

Jag tycker att det är lite osmakligt att anordna en sådan tävling och skulle vilja se att den avlyses direkt. De tilltänkta vinstpengarna kan i stället överföras till PMU, som – vad det verkar – kommer att få indragna anslag från Sida.

Läs mer: Pingst anordnar tävling för att sporra kyrkor berätta om Jesus

Fler artiklar från Debatt