Debatt

Fler poliser löser inte Sveriges problem

För att komma till rätta med brottsligheten behöver de kriminella förnyas i sitt sätt att tänka och handla, skriver Evert Persson.

Penningbegäret är roten till allt ont. Tänk efter ett ögonblick så ska du inse vilken djup sanning som ligger i dessa ord. Vem har uttalat dessa sanna och visa ord? Jo, de kan läsas i den heliga Skrift – texten är hämtad från 1 Timotheosbrevet 6:10.

Ett exempel på girigheten är kampen om att behärska narkotikahandeln. Man vill ha full kontroll över denna vidriga syssla och tillåter inte att någon konkurrerar. Man vill ha hela kakan själv. Det skjuts hej vilt, Sverige har blivit vår tids Vilda Västern, en tummelplats för kriminalitet.

Avsaknad och brist på uppfostran, särskilt bland unga pojkar, är en orsak till mycket av den laglöshet som pågår i vårt land.

Lever man som Bibeln lär, då blir man inte kriminell.

—  Evert Persson

Vi har fått tio budord i Bibeln att leva efter. Gud har givit oss dessa bud för att vi ska kunna leva ett gott och bra liv tillsammans och vara goda och kärleksfulla mot varandra och slippa bli åtalade och sitta i fängelse. Lever man som Bibeln lär, då blir man inte kriminell och en belastning för det land som man bor i.

Det höjs röster efter fler poliser gång på gång. Man tror blint på att det är den enda och rätta lösningen på de problem som vi brottas med. Faktum är att man ju inte vet var och när nästa skottlossning ska ske. Om teorin med fler poliser skulle fungera skulle det innebära att väldigt många ynglingar behövde punktmarkering både dag och natt.

Ska det bli en förändring i deras liv måste det till en process som börjar på insidan – en förnyelse av sättet att tänka och handla. Ett andligt uppvaknande, ett möte med Gud som kan och vill förvandla hjärta och sinne. Kort sagt: Bli det som Gud har ämnat oss till.

Fler artiklar för dig