06 maj 2021

En tidning på kristen grundKultur

Efter bibelskolan – skateboardbilder i världsklass

I fredags öppnade fotografen Daniel Månsson sin utställning “Faces of Skateboarding” på Cali Brunnsgatan 9 i Stockholm (till och med 11 mars). Sedan fortsätter utställningen i Los Angeles. Bilderna skildrar världens bästa skateboardåkare och är tagna i Sverige och i USA. I september kommer en bok på samma tema.

För några år sedan blev Daniel Månsson kristen. Sedan dess har han gått på bibelskola, något som han menar har gjort honom till en bättre fotograf. “Gud gav mig en gåva att fota, och om man är tight med Gud så tar man ju grymt bra bilder, och tight med Gud blir man ju på bibelskolan”, säger Daniel som nu arbetar heltid som fotograf.I det senaste numret av Gyro har han till exempel fotograferat extremskidåkaren Jennifer Farde.

Fler artiklar från Kultur