27 november 2021

En tidning på kristen grundKultur

Brittisk Alpha-kampanj på bio med fotbollsstjärnor och fotomodeller

Engelska biobesökare är målet för en reklamkampanj om Alpha-kurser, som beräknas kosta 1 miljon pund. Fotomodellen Kim Johnson, fotbollsstjärnan Linvoy Primus från Premier League-laget Portsmouth och bergsklättraren Bear Grylls är frontfigurer i reklamfilmerna som ska visas på tvåtusen brittiska biografer i fjorton dagar.

Alpha-kurserna som marknadsförs är en tio-veckors introduktion av kristen tro, och över 7 000 brittiska kyrkor erbjuder kursen. Kritiker har kallat Alpha-metoden för “Coca-Cola-kristendom”.

Kändisarna visas i sina egna yrkesmiljöer, och sedan ställer de frågan “finns det mer i livet än detta?” Kampanjen som finansieras av kyrkor, kristna organisationer och donatorer, vänder sig till unga vuxna mellan 18 och 35 år.

Alphas talesman Mark Elsdon-Dew säger till BBC News att det handlar om att göra namnet känt så att när människor hör talas om det, eller får en inbjudan till en kurs, så ska de veta de vad det handlar om.

Tidningen Dagen

Dagen

Artiklar skrivna av redaktionella medarbetare på tidningen Dagen.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Kultur

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar