12 maj 2021

En tidning på kristen grundKultur

Narnia gör Sydamerikaturné tillsammans med Stryper

I september bär det av till Sydamerika för svenska kristna metalbandet Narnia. Där väntar en drömturné med amerikanska banden Stryper och Tourniquet. – Jättekul, säger Narnias sångare Christian Liljegren till Dagen.

I april 2017 gjorde Narnia åtta spelningar på tio dagar i Sydamerika. Nyligen släpptes en liveskiva från den turnén. Den 14 september kliver det svenska bandet ut på scenen i São Paulo, Brasilien. Det är första spelningen som tillkännages, men fler stundar. Christian Liljegren intygar att det blir en hel turné och han gläds att åter få dela scen med rockveteranerna i Stryper.

– Jag fick ett meddelande från Strypergitarristen Oz Fox i morse där han skrev att han tycker att det är fantastiskt kul att vi ska spela ihop igen. Det här ska bli kul. Under turnén som vi gjorde i Sydamerika fick vi den bästa respons som vi någonsin fått och ändå har jag varit med om en hel del under de 30 år jag har varit ute och spelat som rockevangelist, konstaterar Christian Liljegren.

Rockevangelist?

– Ja, det är ju det jag är.

Även om Sydamerikaturnén ligger ett halvår framåt i tiden har Narnia fullt upp att göra. Bandet håller på att spela in ett nytt studioalbum. Arbetsnamnet är "Från darkness to light" och skivan är beräknad att släppas någon gång i augusti, alltså lagom till höstens stora begivenhet.

Tourniquet och Narnia som backar upp Stryper på deras "History tour" genom flera sydamerikanska länder är en kombination som aldrig förekommit på samma scen tidigare.

– Jag skulle önska att den här turnén kommer till Sverige för det är en ruggig trippel. Mycket bättre kan man inre se och höra när man pratar om melodisk kristen metal, säger Narniasångaren.

Urban Thoms

Urban Thoms är mångårig skribent på Dagen och en av redaktörerna för Dagens kulturbevakning.

Fler artiklar från Kultur