27 juli 2021

En tidning på kristen grundKultur

Gospelkören By Grace tog emot Lennart Magnussons stipendium i Linköping

Gospelkören från Stockholm fick ta emot Lennart Magnussons stipendium i samband med en konsert på Linköpings stadsfest.

1 av 2

I lördags tog Stockholmsbaserade gospelkören By Grace emot årets Lennart Magnusson-stipendium i samband med en konsert på Linköpings stadsfest. Dagen efter framträdde man också i pingstförsamlingen Cupolen i Linköping där Lennart Magnussons-stiftelse firade 20-årsjubileum. Stiftelsen har som syfte att utdela stipendier till ungdomar, körer, sångare, musiker och grupper som främjar sång och musik med betoning på läsarsånger. Stipendiet som uppgår till 10 000 kronor har tidigare bland annat tilldelats Samuel Ljungbladh och Carola Häggqvist.

Juryns motivering:

Stipendiet år 2019 tilldelas By Grace Gospel för att de främjar den kristna sångens bevarande och utveckling. Med sin traditionella och samtida gospelmusik är By Grace sedan tjugo år tillbaka en förebild inom svenskt körliv. Genom samarbete med ett flertal kända gospelartister har deras musik fångat både den svenska och den internationella gospelpubliken och nått långt utanför vårt lands gränser. Deras verksamhet bottnar i en nära relation till den kristna församlingen med ett budskap om nåd och åter nåd från, en evig, aldrig sinade Gudomlig källa. Ledare är den välkände pianisten Daniel Stenbaek. By Grace har utöver sina åtskilliga konserter släppt 6 album, det senaste år 2018 och på detta sätt varit en del av att förmedla den kristna sångskatten.

Läs mer | Carola Häggkvist får kristet musikstipendium

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Kultur

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar