19 maj 2021

En tidning på kristen grundKultur

Dolly Parton tackar Gud för ny tv-serie baserad på hennes låtar

Den världsberömda sångerskan och låtskrivaren Dolly Parton kan nu även tillskriva sig titeln exekutiv producent. I slutet av november har en Netflixantalaogin Dolly Partons Heartstrings baserad på hennes låtar premiär.

Countrymusikstjärnan Dolly Parton är aktuell med en ny antologiserie på Netflix, "Dolly Partons Heartstrings".

– Jag försöker bara använda den talang som Gud gav mig, sa Parton till Christian Post i samband med förhandsvisningen.

– När jag skriver låtar och i allt jag gör, ber jag alltid för det och hoppas att jag gör rätt sak. Annars ber jag om förlåtelse. Jag älskar verkligen det faktum att jag har haft en chans att göra dessa låtar och se dem komma till liv och att bara kunna stå här och göra det. Så jag tackar Gud för allt, säger 73-åringen som är exekutiv producent för serien.

Neflixserien lanseras den 22 november och berättar historien bakom åtta av hennes största hits, exempelvis "Jolene", "Two doors down" och "Sugar hill".

"Alltid drömt om detta"

Förhandsvisningen av serien "Dolly Partons Heartstrings" hölls på Dollys egen temapark "Dollywood" i Tennessee, USA, vilket även är Partons födelsestad. Hela parken är uppbyggd runt den timmerstuga som tjänade som hennes barndomshem. Parken öppnade upp år 1986 och besöks årligen av 2,5 miljoner turister.

– Jag har alltid drömt om att låta mina sånger få bli tv och att dessutom få lansera detta här i min temapark, i min hemstad, med min familj och mina vänner runt mig, sa en berörd Dolly Parton enligt Christian Post.

I samband med premiären passade världsstjärnan på att hylla sitt långa äktenskap med sin man, Carl Thomas Dean. Hon berättade att paret förnyade sina öktenskapslöften från 1966, för tre år sedan, i samband med deras 50-åriga bröllopsdag.

Läs mer: Psalmen som erövrade världen: Så gick det till när O Store Gud skrevs

Fler artiklar från Kultur