Kultur

Justin Bieber vill få sina 122 miljoner Instagramföljare att upptäcka bön

Popstjärnan Justin Bieber uppmanar sina 122 miljoner följare på Instagram att testa bön.

Efter några stormiga år när skandalerna duggade tätt verkar den 25-årige kanadensiske popsångaren ha hittat tryggheten i livet. Förutom att han i fjol gifte sig blir han mer och mer öppen med sin kristna tro vilket märks mer och mer när han skriver på sociala medier.

Den senaste veckan har Justin Bieber tre dagar i rad publicerat videoklipp där hans gode vän, Seattlepastorn Judah Smith, undervisar om bön.

"God morgon, här är en guide för bön att starta din dag", skriver Justin Bieber med versaler som en introduktion till videon. "Hitta en bekväm ställning och njut".

Klippen är cirka sex minuter långa och samtliga tre har passerat en miljon visningar. Tusentals följare har kommenterat innehållet.

Varje video startar med bibelläsning och fortsätter sedan med att Judah Smith delar några tankar som ska inspirera till bön. Han utmanar också tittarna att reflektera över några frågor.

Första videoklippet utgår från Romarbrevet 8:38–39: "Ty jag är viss om att varken död eller liv, varken änglar eller andemakter, varen något som finns eller något som kommer, varken krafter i höjden eller krafter i djupet eller något annat i skapelsen skall kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår herre."

Judah ber så en bön där han tackar Gud för att hans kärlek är "så omfattande, så speciell och så villkorslös".

Av kommentarsfältet att döma är reaktionerna positiva och många Bieber-fans uttrycker stor tacksamhet. "Jag behövde detta så mycket det kändes så bra tack! (sic)", skriver en följare. "Kraftfulla saker", kommenterar en annan följare på Instragram.

I en annan andligt färgad Instagrampost från veckan skriver Justin Bieber att han försöker arbeta på sina svagheter:

"Under de kommande helgerna är jag fast besluten att ta kommandot över alla mina tillkortakommanden och arbeta på dem, för min skull och för dem jag älskar! Vilket är ditt mål?", frågar stjärnan sina fans i inlägget.

Bieber gjorde i onsdags också ett tydligt anti-rasistiskt ställningstagande i samma forum där han utmanade människor att vara försiktiga med sitt ordval och betonade samtidigt alla människors lika värde inför Gud.

"När jag var ung var jag obildad och kom på mig själv med att säga verkligt sårande saker utan att inse kraften i mina ord", skrev han. "Rasismen är fortfarande utbredd och jag vill använda min röst för att påminna om att vi är alla människor har alla LIKA VÄRDE INFÖR GUD!".

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig