Kultur

Kirk Franklin gör tv-serie om kristna musikbranschen

På Instagram avslöjar filmproducenten DeVon Franklin att han förbereder en ny dramaserie om den kristna musikindustrin i USA. Med i tv-projektet som ska sändas av NBC är Kirk Franklin, den starkast lysande stjärnan inom modern gospel just nu.

Kirk Franklin.

DeVon Franklin har bland annat gjort sig känd som producent för kristna biofilmen "Breakthrough", som skildrar en händelse ur verkliga livet där en 14-åring mirakulöst överlever en drunkningsolycka.

Tidningen Christianpost berättar att arbetsnamnet på den nya tv-serien är "Kingdom business" och att ambitionen är att ge tittarna en osminkad bild av det som händer bakom kulisserna i den kristna musikbranschen. I sitt Instagraminlägg skriver han att tv-serien ska avslöja "konflikten och hemligheterna som kommer med pengar, berömmelse och framgång".

För manuset står John Sakmar och Kerry Lenhart ("Reign").

Kirk Franklin tillkännager också nyheten om projektet på Instagram. "Tacksam", skriver han med en emoji med bedjande händer.

"Kingdom business" är dock inte det enda projekt som Kirk Franklin och DeVon Franklin samarbetar i. I juli deklarerade producenten att han ska göra en film där den 14-faldigt Grammynominerade gospelartistens och låtskrivarens liv skildras.

Urban Thoms

Urban Thoms

Urban Thoms är mångårig skribent på Dagen och en av redaktörerna för Dagens kulturbevakning.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig