02 december 2021

En tidning på kristen grundKultur

Kristna barnstjärnan Lisa Børud till norska Melodifestivalen

Efter att under många år varit en av Norges mest populära barnstjärnor är det dags för Lisa Børud att ta nya steg. På lördag tävlar hon i norska Melodifestivalen. – Låten handlar om att inte bry sig om vad andra tycker om dina relationer, säger hon.

1 av 2

Lisa Børud spelade in sitt första album redan som femåring och har sedan dess varit en välkänd barnstjärna innanför och utanför Norges gränser. Nu är hon 24 år och en av deltagarna i Melodi Grand Prix, norska Melodifestivalen. Låten heter "Talking About Us" och programmet sänds nu på lördag i norsk tv.

Dansat med Alexander Rybak

Lisa Børud har sålt över 120 000 album och turnérat flitigt över hela Norge och i andra länder. 2018 var Lisa en av dansarna och bakgrundssångarna när Alexander Rybak tävlade i Eurovision song contest i Portugal. Men nu står hon alltså själv på scen som artist.

– Det jag vill förmedla med mitt bidrag är att man inte ska basera sina val på vad andra tycker att man ska göra. Gör det som känns rätt för dig, säger Lisa Børud till NRK.se.

– Och i låten handlar det om relationen till en kärlek och andras åsikter om förhållandet.

Läs mer Lisa Børuds låtar får nytt liv

Musikalisk familj

Lisa Børud tillhör den välkända Børud-familjen som tillsammans turnérat och spelat in både många kristna barnsånger och annan typ av musik. I familjen Børud finns bland andra artisten och låtskrivaren Ole Børud, farbror till Lisa. Han är samtidigt morbror till Emmy och Ella, även de välkända namn inom den kristna musikbranschen.

Läs mer Ole Børud: Troskrisen gjorde mig helt förtvivlad

Josefin Lilja

Josefin Lilja

Josefin Lilja är reporter på Dagen.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Kultur