Kultur

Spelrecension: Väck sovande drottningar med hela familjen i "Sleeping Queens"

Dagen recenserar kortspelet "Sleeping Queens" från Förlago.

Titel: Sleeping Queens

Betyg: 4 av 5

Antal spelare: 2–5

Ålder: Från 8 år

Förlag: Gamewright/Förlago

Oj! Alla drottningar har blivit förtrollade och sover djupt – vem kan rädda dem? I detta kortspel ska man väcka drottningarna och samla poäng för att vinna. Men var försiktigt annars kommer de andra spelarna att stjäla eller förtrolla de drottningar som du har samlat.

Ett bra barn-/familjspel ska vara lätt att lära, har högt tempo samt bra omspelbarhet. Sleeping Queens levererar i alla tre kategorier. Inom fem minuter hade barnen lärt sig reglerna och vi var igång. Spelet bygger på både strategi och lite tur. Åldersgränsen är på 8 år för att man ska kunna enklare addition och kunna minnas var vissa kort finns, dock klarade min sexåring sig utan problem. Första kvällen spelade vi fem gånger och barnen har nu spelat det minst 30 gånger under den senaste månaden. Ett riktigt bra värde för ett spel som kostar mindre än en lunch.

Mike Forsman

Fler artiklar för dig