29 november 2021

En tidning på kristen grundKultur

Imperialssångare död efter hjärtoperation

Jonathan Pierce.

Dödsfall. Southern gospelsångaren Jonathan Pierce är död. Den amerikanske artisten ingick åren 1990–1993 i gruppen The Imperials. Därefter lämnade han gruppen för att i stället sjunga med Gaither Vocal Band.

År 1997 gick han vidare för att satsa på en solokarriär inom gospelmusiken. 1999 nominerades han till flera Dove awards, däribland årets låt och bästa moderna popsång för sin "I believe in Christ", men även för årets manliga sångare.

Jonathan Pierce bodde i Nashville där han drev en inredningsfirma efter att ha dragit sig tillbaka från livet som heltidsmusiker. Hans sista soloalbum "For you" kom ut 2003. Pierce avled i sviterna av en hjärtoperation. Han blev 49 år.

Urban Thoms

Urban Thoms

Urban Thoms är mångårig skribent på Dagen och en av redaktörerna för Dagens kulturbevakning.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Kultur