21 januari 2021

En tidning på kristen grundKultur

Gudstjänster i Svt lockar många fler tittare i coronatid

Gudstjänstboom i SVT. Det är inte bara alla webbsända gudstjänster som församlingarna producerar i coronatider som lockat tittare. Gudstjänsterna från Sveriges Television redovisar en mer än 50-procentig ökning jämfört med samma period föregående år, enligt mätningar från OnQ. Förra året var genomsnittssiffran 88 000 tittare per gudstjänst under perioden mars–maj. Totalsiffran då var 1 244 000 tittare.

För 2020 är siffrorna för hela mätperioden inte helt klara, men hittills har 2 010 000 tittare noterats, vilket ger genomsnittssiffran 134 000 tittare per program, repriser inräknade. Allra flest tittare lockade gudstjänsten från Hovslätt i mars, mitt i det tidiga coronaallvaret, med 193 000 tittare.

Urban Thoms

Urban Thoms är mångårig skribent på Dagen och en av redaktörerna för Dagens kulturbevakning.

Fler artiklar från Kultur