18 oktober 2021

En tidning på kristen grundKultur

Gudstjänster i Svt lockar många fler tittare i coronatid

David Hjelmqvist, föreståndare för Equmeniakyrkan i Hovslätt medverkade i de första direktsända gudstjänsterna under covidpandemin.

Gudstjänstboom i SVT. Det är inte bara alla webbsända gudstjänster som församlingarna producerar i coronatider som lockat tittare. Gudstjänsterna från Sveriges Television redovisar en mer än 50-procentig ökning jämfört med samma period föregående år, enligt mätningar från OnQ. Förra året var genomsnittssiffran 88 000 tittare per gudstjänst under perioden mars–maj. Totalsiffran då var 1 244 000 tittare.

För 2020 är siffrorna för hela mätperioden inte helt klara, men hittills har 2 010 000 tittare noterats, vilket ger genomsnittssiffran 134 000 tittare per program, repriser inräknade. Allra flest tittare lockade gudstjänsten från Hovslätt i mars, mitt i det tidiga coronaallvaret, med 193 000 tittare.

Urban Thoms

Urban Thoms

Urban Thoms är mångårig skribent på Dagen och en av redaktörerna för Dagens kulturbevakning.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Kultur

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar