25 oktober 2021

En tidning på kristen grundKultur

Kristen tro tolkar tillvaron

Den kristna tron handlar inte bara om en treenig Gud utan tolkar hela tillvaron. Det är utgångspunkten i denna välskrivna boks systematiska teologi, allmänt spränglärd och personligt utmanande på samma gång.

På de gröna kullarna vid Galileiska sjön predikade Jesus sitt budskap, ett budskap som kan sägas tolka hela tillvaron. I sin bok ”Om Gud och allting annat” försöker författaren, teologen och bibelläraren Roland Spjut ta ett helhetsgrepp på den kristna tron. Något han gör med den äran, anser Dagens recensent.
Endast för prenumeranter
Birger Thureson

Birger Thureson

Birger Thureson har skrivit opinionsartiklar i Dagen i många år. Han har en bakgrund som författare och journalist, bland annat på Dagen. Nu skriver han personligt om livet som pensionär under vinjetten 60+.

Fler artiklar

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb