Kultur

Samuel Ljungblahd gästar SVT:s Go’kväll

“Vi pratar om min uppväxt och min tro”

Glad sångare på festivalscen med mikrofon i handen.
Soul- och gospelprofilen Samuel Ljungblahd gästar veckans avsnitt av SVT:s “Go’kväll” som sänds lördag 12 september.
– Det var trevligt att känna att jag lever, säger den spelsugne artisten till Dagen.

Precis som alla andra artister har Samuel Ljungblahd tvingats dra sig tillbaka från scenen på grund av coronapandemin. Han har njutit av mer tid med familjen samtidigt som det varit svårt att planera för framtiden. Mitt i allt hörde Sveriges Television av sig och ville att han skulle vara gäst i “Go’kväll” – ett välkommet avbrott i lugnet. Dessutom skedde inspelningen i Umeå där Samuel bor med sin familj.

– Jag bor nästan granne med SVT. Det tar tio minuter att cykla, säger Samuel.

“Go’kväll” ingår i SVT:s lördagsunderhållning och under tre kvart hinner publiken möta en intervjugäst, vara med i en frågetävling samt besöka “nördhörnan” som bygger på en person som snöat in på ett ämne eller en hobby och berättar om detta.

Vad samtalade du och programledarna om?

– Upplägget är att man ska göra tre nedslag i karriären. Tre årtal, tre händelser som har betytt mycket för ens karriär. För min del blev det tre årtal med väldigt spridning som jag fick chansen att prata om, berättar Samuel.

Det är nu länge sedan Samuel Ljungblahd begick sin tv-debut i programmet “Så ska det låta” 2009.

– Tiden har gått så vansinnigt fort och mycket har hänt sedan dess, konstaterar han. Första gången jag var med var det mer spänning, men att sedan sitta sex eller sju säsonger i “Let’s dance” gjorde mig väldigt bekväm med tv över lag. När man väl knäckt koden funkar det väldigt bra. Det finns nog inga frågor i dagsläget som skulle få mig att tappa fattningen, säger han och låter så där tryggt.

Kommer ni in på din tro i tv-programmet?

– Det dyker ju upp genom att jag är så pass profilerad. I intervjun pratar vi om min uppväxt och min tro.

I slutet av programmet sjunger Samuel Ljungblahd en sång från sin senaste platta där han ackompanjerar sig själv vid flygeln. Hans konstaterar att det är inte så många svenska tv-program längre där det förekommer livemusik.

När får vi se Samuel Ljungblahd i “Så mycket bättre” då?

– Det är ett programformat som skulle kännas intressant. Jag vet att mitt namn funnits med och att artister föreslagit mig. Hade jag fått frågan hade jag verkligen värderat det.

Har du fått någon förfrågan?

– Inte än.

---

Fakta: Samuel Ljungblahd

  • Sångare, låtskrivare.
  • Ålder: 43 år.
  • Bor: Med fru och barn i ett radhus i Umeå.
  • Aktuell: Medverkar i “Go’kväll” i SVT1 lördag 12 september 18.15.

---

Urban Thoms

Urban Thoms

Urban Thoms är mångårig skribent på Dagen och en av redaktörerna för Dagens kulturbevakning.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig