09 maj 2021

En tidning på kristen grundKultur

Nya böcker om kristen tro

Dagen listar några intressanta höstsläpp

Här är några spännande nyheter från kristna förlag.

Sofia Camnerin

När larmet tystnar hörs tonen (Verbum 176 sidor)

Tidigare kyrkoledaren gör i denna bok en teologisk reflektion över frågorna som väcks under livets mörkare dagar. Sofia Camnerin skriver ärligt och öppenhjärtigt om hur hon blir sjukskriven efter att under många år ha kämpat för sitt barn med dubbla neuropsykiatriska diagnoser. Men när larmet tystnar upptäcker hon en ton av en närvaro som lugnar magoron.


Per Arne Dahl

Sårbarhetens kraft (Libris, 202 sidor)

Per Arne Dahl är författare, präst och tidigare biskop. I sin nya bok skriver han om sårbarheten som ett existentiellt grundvillkor för oss människor. Som präst har Per Arne Dahl funnits med efter flera stora katastrofer, som tsunamin och dödsskjutningarna på Utøya 2011 och han menar att en av lärdomarna från Utøya är att vi är som mest sårbara när det värsta händer, men också att vi är som bäst som medmänniskor när vi bryr oss, ser och hjälper andra.


Anna Pella

Operation vän i nöd (Libris, 67 sidor)

Anna Pella är tillbaka med den fjärde delen i hennes barnboksserie om Funkisfamiljen. Böckerna om handlar om Vide och syskonen Mio och Tintin. Mio har en ovanlig diagnos och kan inte gå eller prata. “Operation vän i nöd” handlar om barns tankar om utsatthet. Anna Forsmark har illustrerat boken.


Patricia Tudor-Sandahl

Mer levande med åren (Libris, 207 sidor)

Patricia Tudor-Sandahl skriver om åldrande ur ett existentiellt perspektiv. Hennes bok handlar om att inte nöja sig med att leva på ytan utan att bli sams med det paradoxala och motsägelsefulla som ryms inom oss människor.


Daniel Alm

Alla kan be : Predikningar i coronatider (Libris, 90 sidor)

Pingstledaren Daniel Alms bok är en samling predikningar hållna och skrivna mitt under pandemin. Det är förkunnelse för tröst och hopp under dagar av ovisshet. Predikningarna blir också ett slags tidsdokument från en tid när gudstjänsterna blev digitala på grund av smittorisken i de allmänna sammankomsterna.

Daniel Wistrand

Daniel Wistrand är redaktör för kultur och livsstil på Dagen.

Fler artiklar från Kultur