20 oktober 2020

En tidning på kristen grundKultur

Digital insamlingsgala i Mölndal

Församlingen Pingst Mölndal satsar på att lyfta sitt sociala arbete med hjälp av en insamlingsgala med kristna artister som sänds digitalt på lördag den 17 oktober.

En hel rad profilerade skivartister står på programmet: Michael Jeff Johnson, Jeanette Alfredsson, Roland Utbult, Bengt Johansson, Urban och Carina Ringbäck och Ola Edström. Därtill medverkar även AnnaMaria Bergqvist som är musikpastor i församlingen. Tillsammans med Pingst Mölndals föreståndare Johan Mörlid, som är galans initiativtagare, är hon konferencier. Via församlingens hemsida och via Facebook sänds en blandning av musikaliska inslag blandade med intervjuer då såväl volontärer som brukare ger sin syn på församlingens sociala arbete.

– Under namnet Light bedriver vi ett arbete där vi serverar luncher på onsdagar och fredagar. På torsdagar har vi matutdelning då människor kan komma och få en matkasse. Pengarna från insamlingsgalan kommer att gå oavkortat till detta arbete, säger AnnaMaria Bergqvist till Dagen.

Hon berättar att tillströmningen av hjälpsökande har ökat under coronapandemin och att de hjälpsökande är såväl missbrukare som människor som har det tufft ekonomiskt. Insamlingsgalan sänds på kvällen och beräknas hålla på i cirka två timmar. Musikinslagen och intervjuerna är förinspelade men programledarna pratar direkt till tittarna.Urban Thoms

Urban Thoms är mångårig skribent på Dagen och en av redaktörerna för Dagens kulturbevakning.

Fler artiklar