23 april 2021

En tidning på kristen grundKultur

Ljungblahd gästar Carolas “Late night concert” i TV4

TV4 laddar första adventsveckan med en julshow med Carola Häggkvist. Onsdag kväll sänds “Late night concert” inspelad på Cirkus i Stockholm där Carola gästas av Melloartisten Mariette Hansson och Samuel Ljungblahd.

I somras spelade TV4 in en omgång konserter på Gröna Lunds scen som de sände under samma namn. Zara Larsson bjöd då in Carola som gästartist vilket ledde till att de tillsammans sjöng in “Säg mig var du står”. Inför jul får Carola ett helt eget program där hon valt att bjuda in ovan nämnda gästartister. För Samuel Ljungblahd var det ett glädjande avbrott ett år då jobbalmanackan varit glesare än på många år med idel inställda spelningar. Att han för tre veckor sedan råkat bryta foten när han olyckligt halkade på en boll under en padelmatch kunde inte stoppa honom.

– Du sjunger ju inte med foten, konstaterade arrangörerna. Det löste sig fint så jag har faktiskt varit med på alla jobb som dykt upp nu inför julen, förklarar Samuel Ljungblahd och berättar i förbifarten att sjukhuset försett hans fot med ett glittrigt fint gips.

I aktuella “Late night concert” gör han en duett med Carola och är dessutom med på programmets slutlåt. Vilka sånger det handlar om låter han förbli en hemlighet.

– Jag och Carola kommer att göra något juligt och svängigt tillsammans, säger Samuel Ljungblahd i ett försök att bibehålla publikens nyfikenhet.

Inspelningen skedde för en och en halv vecka sedan på anrika Cirkus på Djurgården i Stockholm. Av förklarliga skäl var ingen publik på plats, men å andra sidan öppnade det för möjligheten att använda hela parketten som scen.

Hur var känslan att sjunga live igen?

– Väldigt, väldigt bra. När vi var där kändes det som att en stor del av alla oss medverkande gick in i en fyra dagars bubbla. Vi låtsades att det inte fanns något annat utanför och vi njöt av det. Man fick prata med kollegor som är i samma situation som en själv. Vi som jobbar med kultur är som små öar och nu kom vi på samma plats och fick möjlighet att vända och vrida på saker, berättar Samuel Ljungblahd.

– Själv funkar jag så att när det blir stilla och inga spelningar så tänker jag: Det går ju bra och jag saknar inte det så mycket. Tills jag får möjligheten att sjunga live igen. “Just det, det var ju så här det var!” Då kommer suget!

Samuel Ljungblahd prisar produktionen, teknikerna, scenbyggarna och – inte minst – bandet med kapellmästaren Sebastian Robertsson. Och så programmets huvudperson förstås.

– Fröken Häggkvist är one of a kind! Det kommer att bli stämningsfullt och fullt tryck. Ett Carolaprogram där jag är med på ett hörn, säger han ödmjukt.

Det är visserligen inte första gången Samuel Ljungblahd och Carola står på scen tillsammans, men han erkänner att i början av hans karriär var just det en av hans absoluta drömmar.

– Vissa bucketlistgrejer har man fått bocka av och det där var en av dem. Det kunde man inte tro när jag var yngre.

Hur är det att jobba med Carola?

– På ett sätt är det skönt, man vet vad man får från båda håll. Det intressanta med Carola är att vägen fram till målet kan vara ganska snårig med många svängar hit och dit, men resultatet blir alltid bra i slutänden. Det är mycket energi och det är Carolas signum. Varje gång hon kliver på så exploderar det och detta kändes superbra!

Ska du kolla på programmet när det sänds på onsdag kväll?

Samuel Ljungblahd skrattar.

– Jag är ju ledig så jag ska nog kolla. Jag är ganska dålig på att kolla på mig själv. Förr tyckte jag att det var jobbigt att både höra och se mig själv, nu är det inte jättekonstigt. Men jag funkar lite så här – när jag väl har spelat in något så kan jag inte göra mycket åt det. Njutningen är att vara där och göra det. Upplevelsen i rummet är det intressanta.

---

Fakta: “Late night concert”

  • Två konsertkvällar i TV, onsdag 2/12 och torsdag 3/12 klockan 23.00.
  • Onsdag med Carola och torsdag med Miss Li.
  • Gästartister i Carolas avsnitt är Samuel Ljungblahd och Mariette Hansson.
  • Programmet kommer även att finnas på TV4 play.

---

Urban Thoms

Urban Thoms är mångårig skribent på Dagen och en av redaktörerna för Dagens kulturbevakning.

Fler artiklar från Kultur