24 januari 2021

En tidning på kristen grundKultur

Självdistans och humor lockar unga till Tigleths jultalkshow

Pingstevangelisten Tigleth Malkey bjuder in gäster ända fram till julafton för skratt och prat

Varje tisdag och torsdag kväll sänder Pingst live. Med showen “Late Christmas Night Live” hoppas man få unga att förstå att de är älskade som de är. Och att det är viktigt med både självdistans och humor.
– Jag kommer ha svårt att prata ibland, jag kommer bara skratta, säger värden Tigleth Malkey.

“Late Christmas Night Live” är en talkshow där riksevangelisten Tigleth Malkey bjuder in gäster. Programmet sänds live via Pingst Instagram, varje tisdag och torsdag klockan 21, med avslutning på självaste julafton. Syftet är att skapa gemenskap bland ungdomar i den tid som råder nu, när det är svårt att mötas.

– Vi vill sprida lite värme och några goa skratt i stugorna. Men också berätta för alla ungdomar och unga vuxna som tittar att de får vara precis som de är, de är välkomna till kyrkan alldeles oavsett.

Tigleth Malkey är “host”, som han säger, eller värd för programmet. Det är han som bjuder in gästerna, som till exempel Ellen Lorentzon, ungdomspastor i Skövde pingst, Sebastian Stakset, rappare och evangelist och fotbollsproffset Isac Kiese Thelin. Spex och lustigheter varvas med vittnesbörd och bön – det ska vara både underhållande och givande på ett djupare plan.

– I första programmet till exempel så tävlar vi om vem som har den fulaste jultröjan. Vi hade letat jultröjor på second hand och sedan korade vi en vinnare. Vi landade sedan i att prata om självbild och Ellen Lorentzon, som har kämpat en del med sitt utseende, delade sitt vittnesbörd.

I kommande program ska det bland annat bjudas på de värsta tabbarna i digitala sändningar av gudstjänster. Tigleth Malkey utlovar många skratt, men vill också visa på en bredd som finns i kyrkan.

– Vi vill visa att det finns en bredd i Guds rike, genom att plocka in olika gäster. En kompis till mitt barn sa efter programmet “Jag visste inte att det var så roligt i kyrkan”. Men de som tittar ska också få med sig ett vittnesbörd, vi landar alltid i det, och avslutar med bön.

Josefin Lilja

Josefin Lilja är reporter på Dagen.

Fler artiklar från Kultur