21 januari 2021

En tidning på kristen grundKultur

Succé för Erikshjälpens julkonsert

En konsert hade en publik motsvarande 1,5 Globen - pengarna går till arbete för barns rättigheter

Ett vanligt år har Erikshjälpen julkonserter för att samla in pengar, tillsammans med artister som fungerar som ambassadörer. I år blev det i stället digitala julkonserter som arrangerades av Erikshjälpen, samt ett par till som gjordes till förmån för organisationen.

– Vi är otroligt glada och tacksamma för den fina responsen på julkonserterna 2020! Att arrangera digitala julkonserter var något nytt för oss och även för våra ambassadörer, men med mycket engagemang går det mesta, säger Samuel Åhl som är eventansvarig på barnrättsorganisationen Erikshjälpen i ett pressmeddelande.

Först ut var duon Lars Mörlid och Peter Sandwall som i år skulle gjort sin 40:e julturné. Därefter följde konserter med Folk och Jonas Sandwall, Terese Fredenwall och Michael Jeff Johnson och Jonas Carpvik. Dessutom har både Doug Seegers samt gospelkören On Track haft digitala konserter där man uppmanat sina tittare att vara med och stödja Erikshjälpens arbete för barns rättigheter.

Alla swishgåvor från konserterna är inte sammanställda ännu, men sannolikt hamnar slutsumman på runt 450 000 kronor.

– Att det skulle komma in så här mycket pengar hade vi inte vågat drömma om. Men det visar tydligt hur fantastiska och inte minst generösa fans våra ambassadörer har. Och det är ett fint bevis på att det arbete för barns rättigheter som Erikshjälpen kämpat för i snart 75 år engagerar många, säger Samuel Åhl.

Josefin Lilja

Josefin Lilja är reporter på Dagen.

Fler artiklar från Kultur