Kultur

Samuel Ljungblahd och Miranda Mary på årets GF Vinter

Andreas Joakimson: Vi vill skapa en rolig och härlig kväll som förmedlar hopp och framtidstro.

Gullbrannafestivalen planerar för fullt inför sommarens festival och värmer upp redan i februari med digital GF Vinter. Bland musikakterna finns Samuel Ljungblahd och Miranda Mary.

Förra året blev det ingen Gullbrannafestival, men ledningsgruppen från Svenska Alliansmissionens Ungdom, hoppas fortfarande kunna genomföra festivalen i sommar.

– Vi jobbar med att flytta ut våra scener utomhus och skapa luft på området. Flera akter som var bokade till förra årets festival, däribland Dirty Loops, kommer i stället att spela i sommar, berättar festivalens projektledare Andreas Joakimsson.

Sedan några år tillbaka finns också GF Vinter - ett slags förfest inför sommarens festival. I år blir den digital och sänds från Arken Värnamo. Det blir en kväll av livemusik, intervjuer, lovsång och tävlingar. Bland artisterna finns Samuel Ljungblahd, Faith Kakembo och Miranda Mary.

– Vi vill skapa en rolig och härlig kväll som förmedlar hopp och framtidstro. Vi har haft bibelversen Jeremia 29:11 för ögonen i planeringen där det står: “Jag vet vilka tankar jag har för er, säger Herren, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp”, säger Andreas Joakimsson.

GF Vinter sänds via Youtube den 26 februari kl. 19.00


---

Fakta: GF Vinter

  • Sänds live fredagen den 26 februari från Arken Värnamo
  • Programledare för kvällen är Ellen Lorentzon och André Dahlquist och bland musikakterna finns Samuel Ljungblahd, Faith Kakembo och Miranda Mary.

---

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig