Kultur

Pojkbandsstjärna spelar på DagenGalan

Christian Ingebrigtsen vill få människor att stanna upp och tänka på det som Jesus talade om

Norska artisten Christian Ingebrigtsen.
Med pojkbandet A1 har artisten Christian Ingebrigtsen turnerat över hela världen och toppat den brittiska topplistan två gånger. På lördag gästar han DagenGalan i Pingstkyrkan i Örebro, men då med sina egna solosånger om livet och gudstron.

Dagen når Christian Ingebrigtsen i studion mitt under en inspelning. Den norske artisten och sångaren ser framemot helgens DagenGala.

– Det gläder mig väldigt. Det känns som en fin anledning att få komma till Sverige, konstaterar han och nämner att han särskilt ser framemot Utbultstipendiet.

– Jag har mött Roland Utbult flera gånger. Han är en väldigt fin man.

Att spela i Sverige är ingen ny upplevelse för Christian Ingebrigtsen. Som ung popstjärna i pojkbandet A1 turnerade han runt hela världen. Gruppen, som förutom honom själv bestod av brittiska bandmedlemmar, hade stora framgångar runt millennieskiftet och fick bland annat två förstaplaceringar på Englandslistan.

– Det var ett äventyr och en erfarenhet som inte kan köpas i pengar. Vi fick se hela världen och träffa fantastiska människor, säger Christian Ingebrigtsen i dag om de intensiva åren.

Det händer att han fortfarande spelar med A1 vid olika nostalgikonserter, men det är tydligt att det är hans egna sololåtar som i dag ligger honom närmast hjärtat.

– Det är lite vuxnare musik. Sånger som är präglade av min tro och mina värderingar, berättar han.

På Christian Ingebrigtsen senaste album utforskar han just olika grundvärderingar och hur de påverkar våra liv.

– Jag ville skriva om teman som integritet, generositet, ärlighet och respekt. Mitt mål är att få publiken att reflektera över sina egna liv. Om min musik kan betyda något för någon annan är jag jättetacksam.

Jag är inte en kristen artist, men jag är en artist som är kristen och jag vill bjuda in till reflektion och eftertanke.

Vad betyder din tro för dig?

– För mig är tron väldigt viktig. Det är ju grunden till att jag skriver den här typen av musik. Jag är inte en kristen artist, men jag är en artist som är kristen och jag vill bjuda in till reflektion och eftertanke.

– Vi är här på jorden en kort stund. Men vad gör vi med vår tid? De frågorna försöker jag väcka så naturligt jag kan och det är den typen av sånger jag kommer att dela med mig av i Örebro på lördag, säger Christian Ingebrigtsen.

---

Fakta: Christian Ingebrigtsen

  • Född: 1977 utanför Oslo.
  • Gör: Artist, producent och ambassadör för kristna fadderbarnsorganisationen Compassion.
  • Aktuell: Spelar på DagenGalan i Pingstkyrkan i Örebro på lördag.
  • Övrigt: Har deltagit i norska Melodifestivalen samt spelat Marius i musikalen Les Misérables vid Oslo Nye Teater.

---

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig