Kultur

Denzel Washington om bönestunden med Will Smith efter örfilen

“Jag visste att den enda lösningen var bön”, sa den berömde skådespelaren i en intervju efter händelsen på Oscarsgalan

Årets upplaga av Oscarsgalan har blivit ihågkommen för en sak; lavetten som Will Smith gav Chris Rock efter ett skämt om Smiths fru. Nu berättar skådespelaren Denzel Washington lite mer om vad som hände strax efteråt.

Medier över hela världen har rapporterat om hur skådespelaren Will Smiths beteende under Oscarsgalan överskuggade allt annat som hände under kvällen på Dolby Theatre i Los Angeles. I en intervju nyligen berättar Denzel Washington lite mer om vad som hände efteråt, då han gick fram till Will Smith i pausen.

– Vem är vi att döma? frågade sig Denzel Washington, som är öppen med sin kristna tro, när han intervjuades av den amerikanske pastorn T.D Jakes under en ledarkonferens. Det skriver CNN Entertainment.

– Jag känner inte till alla detaljer om händelsen, men jag vet att den enda lösningen var bön.

Denzel Washington.

Denzel Washington ville inte säga exakt vad som sades under stunden, men konstaterade att Guds nåd räcker, för var och en. Han berättade även hur han och producenten Tyler Perry hade bett tillsammans med Will Smith efter hans överraskande utbrott inför Oscarsgalans miljonpublik.

Washington beskriver också hur han var lättad över att det var fler personer på plats som kunde tala med Will Smith efteråt. Tyler Perry ska också ha dykt upp precis efteråt och bett tillsammans med Washington och Smith.

Under den två timmar långa intervjun med T.D Jakes pratade Washington både om sin karriär och om sin kristna tro. På frågan om vad han som kristen kunde säga till Will Smith om det som hände svarade han:

– Tja, det finns ett talesätt att när djävulen ignorerar dig, då vet du att du gör något fel, sa Washington i ett videoklipp som publicerades på Youtube.

– Du vet, när djävulen säger “Å, nej, låt honom vara, han är min favorit, stör honom inte”. Och omvänt, när djävulen kommer emot dig, kanske det är för att du försöker göra något rätt. Av vilken anledning som helst fick djävulen grepp om situationen den kvällen.

---

Fakta: Skådespelare

  • Will Smith, född 1968 i Philadelphia i Pennsylvania, är en amerikansk skådespelare, rappare och filmproducent. Känd från filmer som “Men in black”, tv-serien “Fresh prince i Bel-Air” och filmen “King Richard”, där han i år vann priset för bästa manliga huvudroll.
  • Denzel Washington, född 1954 i Mount Vernon i New York, amerikansk skådespelare, regissör och filmproducent. Medverkat i filmer som “Remember the Titans”, “Flight” och “Fences”. Nominerats för Oscars nio gånger och rankats som 2000-talets främste skådespelare av The New York Times.

---

Fler artiklar för dig