Kultur

Tunn bok men sprängfylld av vägledning

Bo Wettéus har läst “Det finns något mer” av Daniel Collin Holgersson

"Det finns något mer" av Daniel Collin Holgersson

Titel: Det finns något mer

Författare: Daniel Collin Holgersson

Förlag: Eget förlag (95 sidor)

Genre: Själavård

En tunn bok på 95 sidor, men sprängfylld av visdom, vägledning och hjälp att leva i försoning och förlåtelse. Så kan man sammanfatta Collin Holgerssons bok.

Författaren, som är uppvuxen i Argentina i en pingstmissionärsfamilj berättar inte så mycket om sin uppväxt och hur det har påverkat honom, men mellan raderna anar man att det inte varit lätt att vara barn av två kulturer och att de relationer som författaren skapat under livet inte har varit av det hållbara slaget. Sår, tvivel, besvikelser, svek, orättvisor, bitterhet och brutna relationer fanns i författarens livsbagage. Hans vänner och barn påpekade att han verkade bitter och han förstod att något måste göras åt detta.

Daniel Collin Holgersson har skrivit boken "Det finns något mer".

I ett kapitel med rubriken “Hjärta” berättar han öppet och gripande om det han kallar en “förrådstömningsresa” till Italien i juli 2013. Han köper en T-shirt, skriver ordet OFFERKOFTA på den, lindar T-shirten omkring en stor sten och kastar allt i havet. Han faller på knä och ber en bön till Gud: “Fyll mig”. Han skriver: “Med det var förrådet tömt. Det var ett annorlunda dop där jag begravde mitt gamla jag. Den trasiga och illaluktande koftan var borta och nu ville jag ha nya kläder”.

I bokens åtta korta kapitel beskriver han vad detta nya liv kan få betyda både söndag och vardag. Tron på Gud finns där som en bärande kraft och författarens roll som etisk rådgivare och affärsutvecklare präglar den visdom och insikt som han förmedlar. Efter varje kapitel finns det några tankar att idissla, att samtala om och att göra.

Collin Holgerssons bok är författarens första och i bästa mening själavårdande. Jag hoppas på flera böcker från författaren, böcker som kan hjälpa oss att leva rikt, fullödigt och framtidsinriktat.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig